top of page

Onze inspiratie voor zingeving en klein geluk

ALS CADEAU. OF ZOMAAR.
VOOR UZELF, UW OUDER(S) OF FAMILIE

DE GELUKSOMA

Het geheim van gelukkig oud worden

 

Waarom is de ene persoon moeiteloos gelukkiger dan de andere? Geluksprofessor Patrick van Hees deed er onderzoek naar en leerde dat geluk niet zozeer samenhangt met de omstandigheden waarmee we te maken krijgen, maar juist met hoe we daarmee omgaan. Dat hadden velen hem kunnen vertellen, maar Patrick ging verder. Hoe zit het dan, welke vaardigheden heb je nog nodig om gelukkig te zijn? In De geluksoma deelt hij op zeer leesbare wijze de 'gelukstips' die hij terugzag bij zijn eigen oma Eefje en die door onderzoek bevestigd werden.

Auteur: Patrick van Hees. Uitgever: Boekerij

LEEGTE ACHTER DE DINGEN

Mijn zoektocht naar een betekenisvol leven

 

In Leegte achter de dingen vertelt Claartje Kruijff hoe zij, nadat ze jarenlang werkzaam was als consultant in de Londense City, zich realiseerde dat ze diepgang in haar bestaan miste. Ze besloot van de zoektocht naar de zin van het leven haar beroep te maken en theoloog te worden. Nu is ze predikant in de Dominicus Kerk in Amsterdam. In Leegte achter de dingen behandelt Kruijff grote en kleine levensvragen over ‘zin en zijn’, waarmee zij in haar eigen leven en in haar werk te maken krijgt. Ze neemt de lezer mee in haar zoektocht naar geluk, betekenis en, bovenal, naar een handleiding om te leven.

Auteur: Claartje Kruijff. Uitgever: Ambo/Anthos

360 VERHALEN is een spel zonder winnaar of verliezer. 360 Verhalen is een uitnodiging om bijna verdwenen herinneringen op te halen en samen allerlei verhalen uit te wisselen. Verhalen van heel vroeger, van nu of van daar tussenin. Een open uitnodiging om de oude vertelkunst nieuw leven in te blazen. Met het idee van ‘rond het kampvuur zitten’ onderhouden de deelnemers elkaar met persoonlijke verhalen.

Iedereen blijkt verhalen bij zich te hebben die het waard zijn om te delen. Mensen vinden het leuk om door het spel in een weggezakte herinnering te duiken.. Er zit een verhalenverteller in ons allemaal, 360 Verhalen laat iedereen aan het woord en laat anderen luisteren, inhaken, doorvragen

Verkrijgbaar: https://www.360verhalen.nl20

bottom of page