top of page

Kwaliteit van leven tot in lengte van jaren

ZINGEVING MAAKT GELUKKIG & GEZOND

In alle uitdagingen van het ouder worden en daarmee de kwaliteit van leven staan gezondheid, zingeving, geluk en deelname aan de samenleving centraal. Daarnaast hebben ouderen de voorkeur om zo lang mogelijk zelfstandig in de eigen woning te blijven wonen.

 

Ook het huidige politieke beleid is hierop gericht. Sommige ouderen blijven tot op hoge leeftijd fit en vitaal, andere krijgen te maken met beperkingen: lichamelijk, geestelijk, sociaal en vaak een mix daarvan. De vraag is hoe ouderen betrokken en zelfredzaam kunnen blijven ondanks toenemende kwetsbaarheid. Hoe kan de eigen kracht worden versterkt? Het antwoord?  Met een goede balans in ondersteuning! Enerzijds door praktische hulp in het dagelijkse leven. Maar minstens zo belangrijk is ondersteuning in het zingevingsproces. Zingeving gaat over verbondenheid met anderen. Over oprechte aandacht en waardering. Over individuele behoeften.

 

De Hofdames bieden die balans in ondersteuning en dragen zo bij aan de kwaliteit van leven van ouderen. Uit liefde voor de gouden jaren!

De goudvink creëert een evenwichtige, veilige omgeving en kondigt betere tijden aan. Is zorgzaam, vreedzaam en liefdevol

LEUKE LEVENSVRAGEN OM OVER NA TE DENKEN

 Wat heeft u altijd al eens willen doen sinds uw kindertijd?

  Wat heeft u voor het laatst over uzelf geleerd?

  Als u aan het dagdromen bent, waar gaan die dromen dan over?

 Welke herinnering van het afgelopen jaar geeft de grootste glimlach op uw gezicht?

bottom of page